Kameraad Cuba


Kameraad Cuba
Uitgeverij Bergboek
240 pagina's
16,50 euro
ISBN-10 9077668411
ISBN-13 9789077668412
Jaar van publicatie: 2005

Kameraad Cuba is te koop:

  • Via bol.com
  • Via de website van de grootste kwaliteitsboekhandel van Nederland: selexyz
  • Via de website van Kirjaboek
  • Via alle Nederlandse boekhandels onder opgave van het ISBN nummer

Cuba: land van muziek, cocktails, sigaren, prachtige koloniale steden, schitterende stranden, mooie natuurgebieden en een uiterst vriendelijke bevolking. Een land dat al bijna een halve eeuw een geheel eigen koers vaart en zich dapper verzet tegen inmenging door de boze bovenbuurman: de Verenigde Staten. Maar tegelijkertijd een land waar de binnenlandse repressie groot is en waar de bevolking verlangt naar meer vrijheid. In Kameraad Cuba komen al deze zaken aan de orde.
Het boek is een mix van feit en fictie: de lezer krijgt aan de hand van een zestal reisverhalen degelijke informatie over Cuba voorgeschoteld. Deze verhalen spelen zich af op locaties verspreid over het hele eiland. Daarnaast gaat Kameraad Cuba terug in de tijd: in een van de verhalen wordt op een speelse manier een overzicht gegeven van de roerige historie van Cuba.
De stijl van de auteur is helder en direct. De toon is luchtig en nooit zwaar op de hand, humor is altijd aanwezig. Kameraad Cuba is daarmee een boek dat iedereen met plezier zal lezen. Het mag dan ook in de koffer van geen enkele Cubaganger ontbreken. Lees het in het vliegtuig of in een ligstoel aan het strand. Of lees het thuis bij de open haard, maar lees het. Het zal een aangename vriend blijken te zijn voor iedereen die meer wil weten over dit bijzondere land.

>> Klik hier voor de inhoudsopgave van het boek en fragmenten van de verhalen.


Copyright Harjan Bos. All rights reserved.